Scheidsrechtersvereniging IJmond

Opgericht 21 augustus 1972

Tot 1972 trokken de voetbalscheidsrechters uit de IJmond  op met hun collega's uit Haarlem. De IJmondse scheidsrechters hadden echter zo hun eigen wensen en idee├źn en besloten een eigen vereniging op te richten: Scheidsrechtersvereniging IJmond. Nadat er veel tijd was gestoken in de voorbereidingen was op 21 augustus 1972 de vereniging een feit, statutair gevestigd in Velsen.

Omdat de meeste bestuursleden weinig ervaring had met het leiden van een vereniging werd er zeker in het begin veel tijd en energie in de vereniging gestoken. Bovendien moest het bestuur zich een hoop nieuwe zaken eigen maken. In datzelfde jaar werd ook de Technische Commissie (TC)opgericht. Door het verzorgen van trainingen wilde de TC helpen de prestaties van de scheidrechters te verbeteren.  Zo is er elke week een trainingsavond onder begeleiding van een gecertificeerde COVS trainer, worden er spelregelavonden georganiseerd en kunnen voetbalverenigingen gebruik maken van de bijdrage van de TC. 

Na verloop van tijd werden er meer verschillende activiteiten georganiseerd, zoals jeugd spelregelwedstrijden. Vanuit de verenigingen was er veel animo voor deze avonden. Voor de leden van SV IJmond werden ook spelregelavonden georganiseerd. Men streed toen om de "Gravemaker Bokaal", deze is later omgedoopt in de "Rotonde Bokaal". Er werden en worden ook andere clubavonden georganiseerd die meestal na de training plaatsvinden. Zo wordt het aangename (gezelligheid) met het zakelijke (informeren over scheidsrechterszaken) gecombineerd. 

In de ALV van maart 2023 werd er door de leden unaniem besloten om SV IJmond in afgeslankte vorm verder te laten gaan, o.l.v. een bestuur en het continueren van de trainingsavond op de woensdag(en). Alle andere activiteiten worden niet meer vanuit SV IJmond georganiseerd.

 

Nb.

Informatie verstrekt door Janko Stumpe┬▒